Orange lily
Lilium bulbiferum

Zvjezdasti ljiljan
Mountain Treska, Croatia

15.10.2022

+

Lilium bulbiferum L. belongs to wild flowers in nature, and the most beautiful of them is Lilium bulbiferum, which can have up to 35 highly aromatic, star-shaped flowers on one stem.
A perennial with a bulb and an above-ground stem. It originates from Asia, Europe, North America.
The star lily is a mountain or bulbous lily that grows on mountain lawns and has upright orange or red-orange flowers and belongs to one of the four types of wild lily in Croatia.

Zvjezdasti ljiljan (Lilium bulbiferum L.), spada u samonikle cvjetove u prirodi, a najljepši od njih je upravo Lilium bulbiferum koji na jednoj stabljici može imati i do 35 jako aromatičnih, zvjezdastih cvjetova.
Trajnica s lukovicom i nadzemnom stabljikom. Potječe iz Azije, Europe, Sjeverne Amerike.
Zvjezdasti ljiljan je gorski ili lukovičasti ljiljan koji raste na gorskim travnjacima i ima uspravne narančaste ili crvenonarančaste cvjetove i spada u jednu od četiri vrste samoniklog ljiljana u Hrvatskoj.

Звездасти љиљан (Лилиум булбиферум Л.) спада у дивље цвеће у природи, а најлепши од њих је Лилиум булбиферум, који на једној стабљици може имати до 35 веома ароматичних звездастих цветова.
Вишегодишња биљка са луковицом и надземним стаблом. Потиче из Азије, Европе, Северне Америке.
Звјездасти љиљан је планински или луковичасти љиљан који расте на планинским травњацима и има усправне наранчасте или црвено-наранчасте цвјетове и припада једној од четири врсте дивљег љиљана у Хрватској.

Ľalia oranžová (Lilium bulbiferum L.) patrí v prírode k poľným kvetom a najkrajšia z nich je Lilium bulbiferum, ktorá môže mať na jednej stonke až 35 silne aromatických, hviezdicovitých kvetov.
Trvalka s cibuľou a nadzemnou stonkou. Pochádza z Ázie, Európy, Severnej Ameriky.
Hviezdica je horská alebo cibuľová ľalia, ktorá rastie na horských trávnikoch a má vzpriamené oranžové alebo červeno-oranžové kvety a patrí k jednému zo štyroch druhov divej ľalie v Chorvátsku.